In aanraking met justitie?

Contact

In aanraking met justitie?

Contact

Strafrecht

Bent u in aanraking gekomen met justitie en zoekt u een strafrechtadvocaat om u te begeleiden? Onder strafrecht vallen alle regels waar iemand zich aan moet houden. Hierbij wordt dus gekeken naar welk gedrag strafbaar is. Als verdachte is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van uw rechten. Bij Kappelhof Advocaten in Delfzijl informeren wij u op een heldere manier over uw rechten en plichten en adviseren wij u bij het zetten van te nemen stappen. Wij gaan doelgericht, professioneel en betrokken te werk. 

 


Als u een dagvaarding heeft ontvangen of een uitnodiging heeft gekregen om te verschijnen voor de Officier van Justitie, is het verstandig om de hulp in te roepen van een strafrechtadvocaat. Omdat in strafrechtelijke procedures een dossier al in een vroeg stadium wordt aangelegd door de politie, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de strafrecht advocaat. Wij staan u bij van begin tot eind.

Neem vrijblijvend contact op

Strafrechtadvocaat Delfzijl

Hoewel het inschakelen van een advocaat niet verplicht is, kan dit wel in uw voordeel werken tijdens de strafrechtelijke procedure. Bij Kappelhof Advocaten in Delfzijl staat er al 20 jaar een betrokken team klaar. U krijgt duidelijk antwoord op al uw vragen en we staan u gedurende het gehele proces bij. Doordat we een breed aanbod aan diensten hebben, kunnen we u bij diverse juridische problemen te hulp staan. Samen zorgen we ervoor dat de best mogelijke uitkomst wordt behaald. 


Een strafrecht advocaat zorgt ervoor dat u op de hoogte bent van al uw rechten. Deze rechten gelden altijd, of u nu schuldig of onschuldig bent. Een dagvaarding kan een grote impact hebben op uw leven. Daarom kan het prettig zijn als u tijdens dit strafrechtelijke proces begeleid wordt door een strafrechtadvocaat. Deze bereidt u voor op alle zaken rond dit proces, zoals een verhoor bij de politie en het verloop van een zitting.


Bij het inschakelen van een goede strafrechtadvocaat is het belangrijk dat deze ervaring heeft met zaken binnen uw rechtsgebied. Daarbij is het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij uw strafrecht advocaat. Bij Kappelhof Advocaten staat de deur altijd open en kunt u te allen tijde binnenlopen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook kunt u gerust telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

Schakel direct een strafrechtadvocaat in

U schakelt een strafrechtadvocaat in wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u wordt opgeroepen voor een politieverhoor. Als u een strafrechtadvocaat inschakelt, ondersteunt deze u juridisch tijdens het gehele strafrechtelijke proces. Een strafrechtadvocaat zorgt ervoor dat u weet hoe u moet omgaan met bepaalde zaken met betrekking tot dit proces. Daarbij wordt u beschermd en worden uw rechten en plichten altijd in acht genomen. 


Als u een strafrechtadvocaat wilt inschakelen, wilt u natuurlijk eerst zeker weten of deze zou kunnen helpen bij uw zaak. Daarom kunt u bij Kappelhof Advocaten altijd langskomen voor een vrijblijvend gesprek. Zo komt u meer te weten over de diensten die wij aanbieden en krijgt u meer duidelijkheid over hoe wij u kunnen bijstaan tijdens het gehele proces. Neem contact met ons op voor meer informatie, of loop gerust binnen bij ons kantoor in Delfzijl. 

Schakel een strafrechtadvocaat in

Diensten strafrechtadvocaat Delfzijl

Wij bieden als strafrechtadvocaat in Delfzijl diverse diensten aan. Zo zijn wij gespecialiseerd in familie- en echtscheidingsrecht. Ook kunt u bij ons terecht als u vragen heeft die gerelateerd zijn aan arbeidsrecht. Verder geven wij juridisch advies over onder andere ondernemingsrecht en privaatrecht.

 

 

Zo verloopt een strafrecht procedure

Een strafrecht procedure kan een lang proces zijn. Dan is het fijn om te weten wat u ervan kunt verwachten. Daarom lichten wij kort toe hoe een strafrecht procedure verloopt. 

 

 

Strafrechtelijk onderzoek

Bij verdenking van een strafbaar feit krijgt u een dagvaarding of wordt u uitgenodigd om te verschijnen voor de Officier van Justitie. Als u verdacht wordt, betekent dit dat u verhoord zal worden op het politiebureau. Krijgt u een dagvaarding? Dan moet u meteen bij de rechter voorkomen. Als verdachte heeft u zwijgrecht tijdens het politieverhoor. Het is goed om u hier bewust van te zijn en hier gebruik van te maken. Ook kunt u op het moment dat u de dagvaarding (of het verzoek om langs te komen bij de OvJ) ontvangt, een strafrechtadvocaat inschakelen. Deze zal u meteen wijzen op al uw plichten en rechten zodat u goed voorbereid het gehele proces in gaat. 


Vervolgens wordt er een strafrechtelijk onderzoek uitgevoerd. Er wordt hierbij een opsporingsonderzoek gedaan. De Officier van Justitie speelt hier een belangrijke rol in. Deze verzamelt namelijk bewijzen. Worden er getuigen verhoord en is er iemand die uw verhaal kan bevestigen? Dan kunt u, of uw strafrechtadvocaat, een onderzoekswens indienen. Na het afronden van dit onderzoek wordt er besloten of u bij de strafrechter moet voorkomen. Als dat het geval is, krijgt u een dagvaarding. 

 

 

Zaak wordt voorgelegd aan de strafrechter

Heeft u een dagvaarding gekregen? Dan zal u moeten voorkomen bij de strafrechter. Bent u ervan overtuigd dat deze dagvaarding onterecht is? Dan is het mogelijk om bezwaar te maken. Het is verstandig om te overleggen met uw strafrecht advocaat wat hierin de beste keuze is. 

 

 

De zitting

Het is aan u of u bij de zitting aanwezig wilt zijn. Als u niet bij de zitting aanwezig wilt of kunt zijn, kan uw strafrecht advocaat u verdedigen. Daarvoor kunt u uw strafrechtadvocaat machtigen. Tijdens de zitting geeft de rechter antwoord op de volgende vier vragen:

  1. Is het bewezen, zowel overtuigend als wettig, dat u het strafbare feit heeft gepleegd?
  2. Is dit gepleegde feit strafbaar?
  3. Bent u strafbaar? Het kan namelijk zijn dat u ontoerekeningsvatbaar bent.
  4. Welke straf wordt u opgelegd?

Nadat de rechter deze vier vragen heeft beantwoord, wordt er uitspraak gedaan. Vaak doet de politierechter deze direct na de zitting. Het vonnis wordt vervolgens schriftelijk opgesteld en binnen een korte tijd naar u opgestuurd. Als u het hier niet mee eens bent, is het mogelijk om in hoger beroep te gaan. Daarvoor kunt u een strafrecht advocaat inschakelen, zodat u uiteindelijk de best mogelijke uitkomst kunt behalen. 

 

 

In hoger beroep en juridisch advies

Gaat u in hoger beroep en heeft u nog geen strafrechtadvocaat aan uw zijde? Dan is het verstandig om wel iemand in te schakelen die u kan bijstaan tijdens dit proces. Om in hoger beroep te kunnen gaan, zult u dit hoger beroep moeten indienen binnen 2 weken na de uitspraak. Hierbij is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten. Onze strafrechtadvocaten bij Kappelhof Advocaten zorgen ervoor dat u gedurende het gehele proces weet wat uw rechten zijn en welke stappen u kunt ondernemen. 

Contact met strafrecht advocaat

Naast strafrecht zijn we bij Kappelhof Advocaten ook gespecialiseerd in echtscheiding, verbintenissenrecht, arbeidsrecht en overige rechtsgebieden zoals sociale zekerheidsrecht, bestuursrecht en letselschade. Als u niet weet of uw conflict onder strafrecht of een ander rechtsgebied valt, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel ons op 0596 - 61 99 89 of mail naar info@kappelhofadvocaten.nl. Als u ons contactformulier op de website invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Icoon telefoon

In aanraking gekomen met justitie? Schakel een strafrechtadvocaat van Kappelhof Advocaten in. Bel: 0596 - 61 99 89.

Contact