De kost gaat voor de baat uit

Contact

De kost gaat voor de baat uit

Contact

De kosten van uw advocaat uit Delfzijl

Afhankelijk van uw besteedbaar inkomen en vermogen, komen de kosten van een advocaat al dan niet voor uw rekening. Kappelhof Advocaten vindt transparantie zeer belangrijk bij het bepalen van het kostenplaatje. Wij geven u daarom een indicatie van wat u kunt verwachten.

Neem vrijblijvend contact op

Gefinancierde rechtshulp

Kappelhof Advocaten kijkt eerst of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp, ook wel de ‘advocaat van onvermogen’ genoemd. Wij dienen hiervoor een aanvraag in bij de Raad voor Rechtsbijstand (RVR). Het uitgangspunt hiervoor is uw fiscale inkomen, dat door de Raad wordt opgevraagd bij de Belastingdienst. Als peiljaar neemt men het belastingjaar dat 2 jaar voor de aanvraag ligt. Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp, dan zijn wij genoodzaakt de kosten voor de juridische hulp bij u in rekening te brengen. 

Stel een vraag over de kosten

Uurtarieven en overige kosten

Overschrijdt uw besteedbaar inkomen of vermogen de bij wet vastgestelde grens? Dan is er geen sprake van gefinancierde rechtshulp. Kappelhof Advocaten brengt dan een uurtarief in rekening dat per zaak en per advocaat verschilt. Informatie hierover vindt u in de ontvangstbevestiging van uw afspraak.

 

Bovenop dit uurtarief rekenen wij een bedrag van 5% van het uurtarief ten behoeve van kantoorkosten, zoals telefoon-, kopieer- en portokosten. Tevens breng en wij 21% btw in rekening. Eventuele kosten voor de procedure bij een gerechtelijke instantie (griffiegelden), het inschakelen van deurwaarders en het opvragen van bepaalde akten (huwelijksakten, geboorteakten) komen hier nog bovenop.

Icoon telefoon

Meer weten over de kosten van een advocaat in Delfzijl? Neem contact op met Kappelhof Advocaten.

Contact